tiistai 28. heinäkuuta 2015

Heinäkuun kuulumisia

Heinäkuu aloitettiin erikoisnäyttelyllä, joka järjestettiin Lappeenrannan linnoituksessa, alle viiden kilometrin päässä kotioveltani! Ja se olikin juuri se ainut helleviikonloppu tänä kesänä, kyllä tarkeni.. Tuomareina oli Finnsieger-tuomarit Ruotsista, ja kääpiöpinsereitä oli ilmoitettu yli sata. Oli mukavaa nähdä paljon tuttuja ja koiria, vaikka omilla tuloksilla ei juhlittukaan. Caran kanssa kehässä koin pientä hämmennystä kun tuomari ei halunnut että kosken koiraan laisinkaan, en saanut korjata minkään jalan asentoa vaikka koira seisoi itsekseen venyttäen niin paljon että napa viisti maata.. Olimme kehässä ikuisuudelta tuntuvan ajan kun tuomari ripitti minua miten en saa koskea koiraani, sen pitää antaa esittää itse itsensä. Tuomari hihkui pöydän takana "She's perfect, look at her, she is stunning" ja ajattelin että kiva kun tykkää, jos tulisi luokkavoitto niin Cara saisi Finnsg-tittelin! Kilpailuluokassa sitten hän kuitenkin kätteli Caran ensimmäisten joukossa ulos. Höh? Noh, sellaista se on, tuloksena Caralle siis sileä ERI.

Sitten oli Zadyn vuoro, ja kokeilin nyt ensimmäistä kertaa käyttää sille vinkulelua kehässä, kun se on iän myötä kehittänyt aivan valtavan vinkulelurakkauden. Ja huvittavinta on, että kiva jos se vinkuu mutta vielä kivempi kun ei vingu.. Se voi lutsuttaa kumileluja tuntikausia vaikka niistä ei enää kuuluisi ääntäkään :). Noh, esiintyminen oli varsin riemukasta helteestä huolimatta ja tuomaria nauratti.. Iloisena yllätyksenä Zady sai ERIn, oli veteraaniluokan kolmas ja sai vielä SA:n! Aika huippua :)
Erkkari 4.7.2015, kuva kertoo kaiken Zadyn kehäriemusta.. :D


Sitten levättiin pari viikonloppua, ja sitten käytiin epiksissä omalla hallilla. Cara yllätti minut sillä, ettei se pelännyt LAINKAAN. Se kulki radalla aivan kuten treeneissäkin. Ainut mistä näki että se tiesi että kyseessä on kisatilanne, oli lähdöstä varastaminen. Tuloksena nolla ja neljäs sija. Voi olla että silti Zady yllätti minut vielä enemmän.. Otin pari harjoitteluestettä ulkona ennen Zadyn vuoroa, niin se HAUKKUI minulle kun jätin sen istumaan lähtöön! :D Niin hienoa!! Radalla se menikin kuin rasvattu salama, se oli niin intopinkeänä että vaikka se normaalisti hyppää teknisesti hyvin, kaarevasti kuten pitääkin, niin nyt se loikki kaikki esteet tasajalkaa doing-doing ja teki vielä 4,3 m/s etenemän :D :D Sijoitus oli toinen. Jeee, en malta odottaa piirinmestaruuksia tai rotumestaruuksia! Ihanaa, kun 9-vuotiaasta jää radalla vain pöllähdys taakse kun vauhti on luja ja into huima.

Episten tulokset

Viime viikonloppuna käytiinkin sitten kesän viimeiset näyttelyt. Lauantaina 25.7. esiinnyimme Helsingissä Eukanuba KV:ssä, tuomarina Eeva Rautala. Mukana oli vain Cara, ja että se esiintyikin hyvin! Sen tuntee narun päässä, kun koira antaa parastaan. Tuloksena olikin huikea ison valioluokan voitto ja PN3-sija. Sää oli kaunis, aurinkoa ja lämpöä riitti, ja oli mukavaa viettää päivä koiraystävien seurassa. Seuraavana päivänä pakkasinkin Zadyn myös mukaan, ja suuntasimme Mikkeli KV:n sadesäässä. PN-kehässä sade alkoikin kiihtyä ja sen jälkeen vettä tuli kaatamalla. Cara oli todella omituinen aamusta saakka, ja kehässä se oli aivan tiskirätti. Ei esiintynyt lainkaan, selkä köyryssä ja häntä koipien välissä kulki. Lihapullat maistuivat mutta sitä ei todellakaan huvittanut. Harmi, koska valioluokassa oli vain 3 narttua, ja kyseessä taaskin FinnSg-tuomari, luokkavoitto SA:lla olisi riittänyt titteliin. Cara sai sileän ERI:n ja sijoittui kolmanneksi luokassaan. Zadyn vein taas vinkulelun avulla kehään, ja taas nauratettiin tuomaria :D Hän ihastui kovin Zadyyn, silitteli sitä pitkään pöydällä ja kehui miten ihanan nuorekas luonne sillä on. Niin onkin, kun on vinkulelu tarjolla.. :P Kävikin sitten niin, että Zady voitti veteraaniluokan ERI 1 SA ja oli ROP-veteraani! Sekä sai myös ensimmäisen FinnSg-kiinnityksensä :D. Isoon kehään emme jääneet vaikka rotutuomarimme olisi sen arvostellutkin, kaatosade ja Zady eivät sovi yhteen, rajansa kaikella.. Ajelimme siis kotiin anoppilan kautta, keräsimme kassillisen kanttarelleja koirien avustuksella ja herkuttelimme illalla. Caran oudolle käytökselle löytyi syy; se ei iltaruokaa sunnuntaina enää juuri huolinut, ma-aamuna ei syönyt mitään ja ma-iltapäivällä alkoi oksentelemaan. Vettä joi kyllä, ruoka ei maistunut. Ensimmäisen kerran se söi tiistaina päivällä muutamia raksuja kun syötin kädestä. Ehkä se siitä, mutta ilmankos ei enää Mikkelissä huvittanut esiintyä kun mahaan koski.

Mikkeli KV 26.7., tuomari Wera Hubenthal, Norja.
WW Yangoviper's Fairy Tale VET EXC 1 CQ BOB-VET

 Heinäkuu lopetetaan varsin jännittävissä merkeissä; olen ostanut ensimmäisen ulkomaantuontini Norjasta, ja lennän hakemaan sitä tulevan koiranhaltijan kanssa 30.7. torstaina, narttu menee siis sijoitukseen kaverilleni ihan parin kilometrin päähän meistä. Tästä uudesta söpöläisestä kerron varmasti myöhemmin lisää! <3

Uusi pentu <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti