tiistai 28. huhtikuuta 2015

Zady agikisoissa

Zady pääsi oikein kisaturneelle kun tarjolla oli neljä rataa lauantaina kotihallissa ja seuraavana keskiviikkona kolme rataa Kotkassa. Ilmoitin sen kotikisoissa vain kolmelle radalle, kun tiesin että se hyytyy ratojen myötä ja kolme on tuntunut ihan maksimiratamäärältä mitä sen kanssa kannattaa enää mennä. Ei pöllömmin tuloksin; kuusi rataa joista kolme yliaikanollaa ja yksi "oikea" nolla. Zadyn kanssa meidän pitäisi onnistua joka ikisellä esteellä aivan nappiin ilman mitään epäröintejä tai hidastuksia, jotta ehtisimme ihanneaikaan. Se on aika mälsää, meillä on yliaikanollia jo vino pino kolmosista. Meille suurin haaste radalla onkin usein aikaan ehtiminen, helposti tulee sitten hosuttua ohjauksissa ja sitä kautta voi tulla virheitä esteiltä, esim. kontakteilta, tai hypyiltä kieltoja. Rataantutustuessa täytyy jokaisella esteellä miettiä neljä eri vaihtoehtoa; se joka tuntuu varmimmalta, se joka tuntuu nopeimmalta, ja vielä se mikä tehdään jos koira onkin hitaampi tai nopeampi mitä oletan. Zadylla nimittäin vauhti ja irtoaminen vaihtelee jokaisella kisaradalla.Agirata, tulos 1,70
Tässä ensimmäinen rata. Vaikka tätä kuinka katson ja ihmettelen, en muista tuota keinua pitemmälle miten radan suoritimme, en edes että miten se meni. Tuloksista näin että yliaikanollan tuolla teimme. Vaadittu etenemä oli tuo 3,66m/s mikä on paljon kun radalla on kaikki kolme kontaktia. Keinu Zadylla on kyllä nopeutunut, ei se siellä niinkään kuppaa mutta yli 3,5m/s agiradalla on meille varsinainen haaste.Agirata, tulos 24,74
Tällä toisella agiradalla homma meni kyllä jo alusta lähtien pieleen. Olin niin tahmea! En liikkunut mihinkään, ja tällä radalla olisi nimenomaan pitänyt vedättämällä vedättää koiraa. Keinulta tulin ulkopuolelta ja yritin juosta koiran kanssa kilpaa putken väärään päähän, hyvä etten monottanut Zadya matkalla kun en vaan saanut aikaiseksi juosta eteenpäin riittävän lujaa. Ärsyttää kun oma vauhti ei riitä!! Tällä radalla se viimeinen niitti tuli kuitenkin kepeiltä, nollalla mentiin siihen asti. Keppien toiseksi viimeisellä välillä Zady ryhtyi haistelemaan, yritin pari kertaa korjata mutta ihan turhaan, aloitin sitten kepit kaikessa rauhassa alusta ja sitten se meni ne haistelematta. Tulos siis koostuu 5 vp + reilu yliaika tästä johtuen. Meidän jälkeen startannut koira jäi myös haistelemaan, eikä ohjaaja meinannut saada sitä pois sieltä, kisa keskeytettiin sen ajaksi kun tuomarit ja ratahenkilöt paikansivat kyseisestä kohdasta juustonpalasia... Ai kun kiva. Mutta kontaktin otti nätisti vaikka viimeinen hyppy häämötti edessä!


Hyppäri, tulos -0,57

Kolmas rata eli hyppäri. Tässä oli tarkoituksena juosta mahdollisimman lujaa ja ehtiä aikaan. Hypyillä 7-8 koira valui liian pitkälle ja aikaa kului kyllä käännökseen mutta muuten olen tyytyväinen vauhtiimme. Sain valssin oikein ajoissa tehtyä hypylle 11, mutta askelsin samalla takaperin niin koira siinäkin hieman valahti. Tästä kuitenkin kisarundin ainoa oikea nolla, hiphei.Kotkassa tuomaroi Esa Muotka, ja ensimmäinen rata oli aika järkytys. Haasteita haasteiden perään, ja erittäin haastava putki-puomi-erottelu heti radan alkupuolella. Radalta tuloksena 25 hylsyä, 6 ratavirheellistä tulosta ja YKSI AINOA nollatulos. Sen mitä katsoin niin suurimmalla osalla kosahti juuri siihen putki-puomi-erotteluun. Tämä tismalleen sama kohta oli maaliskuussa Lappeenrannan kisoissa, ja Kiitorekulla treenasimme että mikä siinä tilanteessa toimii. Opettelin silloin japanilaisen mikä toimi aina, ja yritin sitä nyt uudestaan. TOIMI! Ihan mahtavaa! Koiran kipittäessä puomia näin jo agisertin odottavan meitä maalissa.. Virhe. Vein koiran huolimattomasti kepeille, josta aloitusvirhe, ja sitten menikin rytmi sekaisin niin että jossain kohtaa koira hyppäsi hypyn väärältä puolelta ja otti hylsyn. Radalla oli koko ajan ohjattava koiraa johonkin, yhtään ei saanut laskea löysää eikä hengähtää. Huh! Tuomari itsekin vähän noloissaan väänsi vitsiä seuraavan radan rataantutustumisessa ja sanoi että tehkäähän nyt niitä nollia.. Ja Zadyhan teki. Yliaikaisen sellaisen, yliaikaa 0,38 sekuntia. Story of our life! Viimeiseltä radalta hyppäriltä Zady pinnisti myös yliaikaisen nollan tuloksella 3,92. Sillä radalla olikin jo hidasta menoa sekä koiralla että ohjaajalla, ja loppumutkissa meinattiin mennä solmuun ja koira kiersi viimeisen putken ikäänkuin väärältä puolelta ja siinä kului pari sekuntia extraa.


Kaikenkaikkiaan viikonlopun anti oli; kyllä me nollia tehdään mutta varmistelu pitäisi heittää romukoppaan ja vauhtia pitäisi lisätä x 100%! Ihan turhaan varmistelen ja odotan sitä, kyllä se 9-vuotias osaa jo. Viime vuoden rotumestiksistä jäi sen verran hyvä fiilis ekalta radalta, tuntui että todella annan kaikkeni vauhdin puoleen ja videoltakin näkyi että kyllähän me mentiin lujaa! Yritetään nyt tehdä nopeustreeniä lähinnä ohjaajan kehittämiseen, koira on parhaimmillaan just nyt. Myös oli mukava huomata sitä yhtä rataa lukuunottamatta, että vaikka kisattiin 3-luokassa niin radat eivät olleet kovin vaikeita. Näissä mitattiin perusohjaustaitoja ja koiran ohjaajan kuuntelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti