maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vuoden ensimmäiset kisat ja näyttelyt

Maaliskuun alussa Zady starttasi agilityn kilpailuvuoden hienoilla suorituksilla. Se kisasi viimeeksi rotumestiksissä Jyväskylässä, eli oli virallisilla kilparadoilla ensimmäistä kertaa 5kk tauon jälkeen. Tavoitteeni kilparadoille olivat a) muista kaikki kolme rataa sekä b) älä tee yhtään niistoa tai niistopersjättöä. Ja onnistuin!! :D

Hyppäri aloitettiin aika mainiosti; NOLLA ja sijoitus 8./31! Zady paineli 3,81m/s mikä on sille hurja lukema. Heti alkuun yritin kääntää koiraa persjätöllä 180 astetta ja arvatkaa vaan kääntyikö... Onneksi ei ollut ansaesteitä, tuli vaan ekstralenkkiä ainakin 3 sekunnin edestä. Hyppärillä tuli myös eteen yksi kohta, jossa vähän etukäteen arvelin osaammeko tehdä sen ilman niistoa. Kokeilin pioneeriliikettä, peruskäännös+persjättö. Ja se onnistuikin ihan nappiin :D Silmäkulmasta näin että koira teki niin pienen tien kääntyessään, että yhtään senttiä ei jäänyt varaa tiukentaa käännöstä. 


hyppärin kohta missä kaikki muut tekivät niiston


Toisella radalla radan alku koitui kohtaloksemme; Aloitushypyltä piti saada koira U-putkeen, ja tähän suunnittelin pakkovalssin mitä moni muukin. Jippona oli, että putken suulta 5 metriä suoraan eteenpäin oli puomi, eli pimeään putkeen lähettäminen olisi voinut viedä koiran puomille. Pakkovalssi oli myöhässä tottakai, osaan itse ajoittaa liikkeeni paljon paremmin silloin kun olen jo liikkeessä, nyt menin seisomaan putken suun luo, ja myöhässä kun olin niin koira livahti ohi, eli kielto. Putken jälkeen hihkaisin Zadylle että "NYT MENNÄÄN" ja tehtiin aivan superhyvä rata. Ehdittiin jopa aikaan, vaikka radalla oli keinu, A, puomi, kepit. Eli kaikki meitä hidastava. Tuloksena 5, sijoitus 15./34.

vasemmalla toisen radan alku, oikealla kolmannen radan alku


Kolmannellakin radalla alku koitui kohtaloksemme, tällä kertaa putki-puomi erottelu. Uskoin koiran valitsevan puomin helposti, ja juoksin esteiden vasenta laitaa ja yritin huutaa koiralle ajoissa KIIPEE. No ei, putkeenhan se solahti! Korjasin, ja taas kerran loppurata meni aivan mielettömän hyvin. Vauhtia oli enemmän kuin olisin uskaltanut toivoa, ja ilman tuota alkuradan hylsyä olisimme ehtineet aikaan ja sijoitukselle 5-7. Treeneissä sitten kokeilimme tuota radan alkua uudestaan, ja se ohjaus mitä vaihtoehdoksi ajattelin olisi toiminut heti.. Eli olisin juossut puomin oikeaa puolta ja näyttänyt koiralle vastakädellä "kiipee". Toimi heti! Toinen mikä toimi oli japanilainen ja minä puomin vasemmalla puolella. Puomin jälkeen oli suorassa linjassa hyppy mikä piti kiertää takaa ja sitten mennä U-putken oikeanpuoleiseen päähän, toimi kisoissa persjätöllä+päällejuoksulla ja olisi varmasti toiminut myös jos olisin oikeaa laitaa juossut.

Kaiken kaikkiaan siis vuoden ensimmäisistä kisoista pelkkää onnistumisen iloa. Virheet mitä teimme, johtuivat molemmat minusta, eli koiraan en voisi olla yhtään tyytyväisempi. Hyvä Zady!!!


Cara puolestaan starttasi maaliskuussa näyttelyvuoden Lahden inttinäyttelyssä, ei sekään hullummin. Tuloksena valioluokan voitto ERI SA:lla, sekä VA-CACIB! Sydän jo hieman tykytti valioluokan voiton jälkeen, että nytkö se ensimmäinen cacib osuu kohdalle.. Mutta eipäs päästy PN-sijoille. Junnuluokan voittaja oli PN1, nuortenluokan voittaja PN2 ja vetskujen voittaja PN3 ja vetskujen toka PN4. Cacib meni PN2:lle, ja kehään kutsuttiin avoimen luokan voittaja ja valioiden voittaja kisaamaan va-cacibista. Sattuipa niin että siskot olivat vastakkain eli ADB Ksenia ja Cara :). Eli Caran tuloksena ikäänkuin PN5.

Tuomari Juha Putkonen, arvostelu:
"3v, koon ylärajoilla. Erinomaiset rungon mittasuhteet ja hyvä luusto. Hyvä pään pituus ja pään linjat. Hyvät korvat. Pyöreät keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Seistessä kaunis ylälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Hyvä karva. Keskiruskeat värimerkit. Sirpinmuotoinen häntä. Liikkuu kevyesti hyvällä askelpituudella."
VAK ERI 1 SA VA-CACIB

Kasvarissakin Cara poseerasi, oltiin ROP ja isossa kehässä päästiin jatkoon, mutta ei sijoituttu. Läheltä liippasi sekin :). Kiva reissu huippuseurassa, nyt iski taas näyttelykipinä! Ilmoittelin Caraa heti näyttelyihin jo pitkälle kesään, lista päivitetty kotisivuille.

A'Dreams-kasvari BIS-kehässä, Cara linssilude <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti