lauantai 21. helmikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset epikset

LAUn hallissa kisailtiin epikset 17.2., ja ilmoitin molemmat koirat kilpailevien luokkaan. Cara starttasi ensin neljäntenä radalle, yritin ottaa mahdollisimman rennosti ja tehdä siitä koiralle treenitilanteen ennemmin kuin kisaharjoittelutilanteen. Lähdössä se ei jäänyt istumaan, mistä tiedän sen olevan hieman jännittynyt. Se kuitenkin pysyi hyvin paikoillaan eikä hiipinyt. Alun pääsimme vauhdikkaasti, kepeillä näin koiran vauhdin hiipuvan lähes kävelyksi ja se ikäänkuin painui kasaan ja vilkuili sivuilleen. Rauhoitin tilanteen odottamalla koiraa ja kehoitin jatkamaan kepit loppuun. Seuraava este oli A, ja tuntui että siitä Cara sai mukavasti varmuutta ja vauhtia loppuradalle. Puomilla tuomari lähti juoksuun toisella puolen estettä, ja Cara säikähti sitä, se tuntui oikein putoavan kasaan, mutta tuomari näki että koira stressasi, ja pysäytti oman liikkeensä. Todella hyvä että teki niin, koska Cara hetken tuumittuaan tuli puomin alas, otti kontaktin, ja lähti liikkeelle käskystä. Viimeiselle putkelle ohjasin koiran väärään päähän kun hetkellisesti unohdin radan, no sen väärän päänhän se lukitsi, aivan sama vaikka olisin kärrynpyörää heittänyt, se ei olisi siitä enää kääntynyt :) Eli Caralle tuloksena HYL putken väärän pään takia, mutta kuulkaa, AIVAN SAMA :) Se meni radan vauhdilla parista stressikohdasta huolimatta, eikä koko kisailtana näyttänyt pelon merkkejä!! Erävoitto :)

CARAN RATA:
https://onedrive.live.com/redir?resid=A1D5D18205420399!1419&authkey=!APqi8hYgorNFY6U&ithint=video%2cmp4

Seuraavaksi lähdin radalle Zadyn kanssa, ja kyllä sai taas puhaltaa.. Liian pieni luokka tai huono kunto, en kerro kumpi :D. Zady teki tavalliseen tapaansa tunnollisesti töitä, ja etenkin radan alkuun olen erittäin tyytyväinen, sekä omaan rytmitykseeni että koiran tekemiseen. Puomilla olin jo niin läkähdyksissäni etten ehtinyt tekemään persjättöä ajoissa, ja Zady meinasi painaa vaan suoraa eteenpäin, eikä muuten pysähtynyt kontaktille. Otti se sen hyvin selvästi, mutta eipä pysähtynyt. Joka tapauksessa, kuuliainen kun on, niin se kääntyi viime tipassa persjättöön ja teimme nollaradan. Kisavuosi aloitettiin näistä epiksistä kilp. minien voitolla :).

ZADYN RATA:
https://onedrive.live.com/redir?resid=A1D5D18205420399!1420&authkey=!AL3mJ53z6hdD5DI&ithint=video%2cmp4

Vastoin aiemmassa postauksessa vannomaani, Cara pääsi parin viikon tauon jälkeen taas takaisin Kiitorekun treeneihin. En enää kestänyt sen sekoilua, energiaa oli niin paljon.. Kiitolaan tauon jälkeen päästyään se tekikin sellaisen radanpuolikkaan että melkein tuli tippa linssiin, niin lujaa ja tarkasti se ei ole koskaan mennyt.. Puolikkaan sen takia, että unohdin kaikki namit kotiin ja vaikka Cara agilitysta tykkääkin niin ei se sentään ihan ilmaiseksi tee ;). Kyllä tämä harrastaminen on sitten hankalaa. Noh, sain viime viikolla todella hyvät vinkit A:n parantamiseen, suoritus nopeammaksi ja kontaktille osuminen varmemmaksi. Katsotaan miten pääsen hallille treenailemaan, laitan sitten vaikka videopäivityksiä edistymisestämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti