perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mikkelistä LUVA!

Iltakisat kutsuivat Mikkelissä 24.6., tarjolla oli kolme rataa kakkosluokalle. Miltei suoraan aamuvuorosta lähdettiin Riitan kanssa ajelemaan, eli aika pitkä päivä oli tiedossa. Herätys klo 5 ja nukkumaan pääsin klo 24.. Mutta KANNATTI LÄHTEÄ :)

Viime kisat menivät Caralta pykälän paremmin mitä edeltävät 2-luokan startit, Kouvolassa se ei karkaillut radalla hallinnasta ja oli kuulolla, ja teki ihan hyviä ratoja joista jokaiselta saimme onnistumisen kokemuksia. Siellä se teki ensimmäisen tuloksensa kakkosista. Mikkelissä koira ei ole koskaan käynyt, ja paikka oli minullekin uusi. Joskus olen Zadyn kanssa käynyt Mikkelissä 1-luokassa kisaamassa, mutta se oli varmaan eri seuran kisat kun paikkakin oli ihan eri. Eli sekä ohjaaja että koira uudessa paikassa.

Tuomarina oli Sisko Pulkkinen, ja olin jo Googlettamalla katsonut, että hän taitaa tykätä radoillaan putken vääristä päistä... No niin oli nytkin! Iltakisat aloitettiin hyppärillä, ja se oli TÄYNNÄ epäloogisia putkeen menoja! Alla ratapiirros:

2lk hyppäri, Sisko Pulkkinen
Kuten ratapiirroksesta näkyy, ei ihan helpoimmasta päästä etenkään koiralle mikä ei ole lainkaan kädellä vietävä... Cara starttasi toisena tälle radalle. Muistan rataantutustumisessa miettineeni, että tässä on kaikki mikä on meille ollut aina vaikeaa, ei varmasti tule yhtään mitään.. Mutta sitten päätin että perhana sentään, kyllähän me tähän pystytään, ainakin parhaamme yritetään! Ja kävelin vielä kerran rataantutustumisen läpi oikein ajatuksella. Sitten koira kainaloon ja radalle.. Harmillisesti tästä suorituksesta ei ole videota. Tein jaakotuksen esteille 7, 11, 14 ja 17. Ja se piru vie kuunteli!! Hieman se kyttäsi uudenlaisia hyppyesteitä joten kovin edellä koiraa en uskaltanut mennä ettei se jätä hyppyjä välistä. Jokaisella jaakotuksella koira kääntyi katsomaan että ai, no jos ei tänne niin minnekäs sitten? Ja se oli NIIN hallinnassa! Vauhtia sillä oli (etenemä 4,2 m/s) mutta selkeästi hitaammin se meni mitä normaalisti, sen takia se luultavimmin olikin niin hyvin hanskassa.. Mutta tältä radalta tosiaan NOLLAVOITTO ja LUVA!! :D Tämä jäi kyllä mieleen Caran parhaimpana ratana tähän mennessä. Tuntuu niin hienolta, kun noin vaikeasta radasta selviää koiran kanssa, joka vasta vähän aikaa sitten painoi vain täysiä eteenpäin eikä lotkauttanut korvaansakaan ohjaajan komennoille! Mineistä vain 2 sai tuloksen, medeistä 1 ja maxeista 7 mutta nollia vain 2... JIPIII!!!! :D

Tulokset puhuvat puolestaan :)

Seuraavaksi oli agilityratojen vuoro, nyt Cara starttasi kolmantena. Molemmilla radoilla aloitus oli sama, mutta vain eri suunnista. Aloitushypyt 1-3 ovat meille vaikeita, joten yritin pelata varman päälle ja kierrättää koiraa pidemmän reitin niin että olen itse koko ajan koiran ja puomin välissä ettei se painele sinne. Ekalla radalla meinasi mennä pitkäksi, mutta homma pysyi joten kuten kasassa. Kontakteilla se hidasteli hurjasti, varmaan kun ollaan niitä tahkottu. Puomilla se otti kontaktin, keinulla se oli superhidas, A:lla se hidasti ja melkein otti kontaktin. A:n jälkeen meinasin tehdä jaakotuksen mutta sitten en halunnutkaan sitä tehdä joten siitä tuli jonkinlainen puolivalssi-veto. Mutta jälleen koira kuunteli ja suuntasi oikeaan putken päähän! Kepeiltä kiritettiin sitten maaliin, ja kappas - NOLLA tuli taas! :D Tässä vaiheessa naama oli naurussa, meidän Cara-tykki kuunteli jälleen eikä eka rata ollut vahinko! Radalla ohjasin kyllä niin varman päälle, että vauhti oli ihan nollassa. Puomilta ja keinulta olisi saanut ainakin 5 sekuntia pois, mutta halusin kisatilanteessakin vaatia koiralta kontaktit. Ehdimme kuitenkin aikaan, ja kisakirjaan lätkäistiin tulos -1,31, sijoitus oli kuudes. Luva jaettiin vain kolmelle ensimmäiselle, joten sitä ei nyt saatu. Siitä viis, koira toimi ja teki tuplanollat!

Agilityradan tulokset

Tässä video tokalta radalta:
https://docs.google.com/file/d/0B8-CjZFHm2ItMU84N01rRzdramc/editKolmannelle radalle startattiin koira ja ohjaaja jo väsähtäneinä. Alun sössin täysin, ohjaus sekosi eikä tuo tuohon kohtaan mitenkään järkevä ohjauskuvio ollutkaan. Yritin taas varmistella ettei koira sinkoa putkeen. Loppurata meni puhtaasti, toiseksi viimeisen hypyn se jätti hyppäämättä kun kokeilin persjättöä. Jos rata olisi ollut alusta asti puhdas siihen asti olisin tehnyt valssin, koska arvelin että se ei sitä niin hyppää. Tällä radalla ei ollut puomia, mutta A mentiin sen sijaan kahdesti. Ekalla kerralla Cara hyppäsi sen aika törkeästi, toisella kerralla se pysähtyi. Siihen oli hyvin tyytyväinen, kisatilanteessa koira otti kontaktin kahden kontaktitreenikerran jälkeen! :) Eli tuplanollat ja ihan hyvä HYL!

Tässä video kolmannelta radalta:
https://docs.google.com/file/d/0B8-CjZFHm2ItMnlmRmdkOEdsNUU/editTällaisia kuulumisia tällä kertaa :) Tänään kävin hallilla treenailemassa ja tehtiin tuota aloitusta sillä järkevällä tavalla miten sitä olisi kannattanut tehdä, eli niisto-persjättö 3-hypylle. Eka kerralla Cara karkasi putkeen niin kuin arvelinkin mutta sitä vartenhan sitä reenailtiin :) Sitten se rupesi jo onnistumaan.

Seuraava meno on Ristiinan näyttely 19.7., jonne olen ilmoittanut molemmat koirat - Zady ensi kertaa veteraaneihin! Hui.. Agirintamalla seuraavat kisat ovat vasta 26.7. Nastolassa, A+A 1,2,3-luokille. Pohdin vielä ilmoitanko Zadya sinne, ehkä kannattaisi jos kerta sinne asti lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti