keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Viron näyttelyreissu

Helmikuun viimeisenä päivänä lähdimme kohti Tallinnaa ja Saku Suurhallissa järjestettäviä kahta kansallista näyttelyä. Tavoitteena oli saada Viron serti, sillä sen saatuaan Cara valioituu automaattisesti myös Viron muotovalioksi silloin kun saa Suomesta kolmannen sertinsä.
Meitä oli matkassa neljä ihmistä, viisi kääpiöpinseriä ja yksi dobermann. Matka sujui kaikinpuolin hyvin, menomatkalla pääsimme laivaan ja laivasta pois ensimmäisten autojen joukossa, eikä poistulomatkallakaan tarvinnut kauaa jonotella. Hotelli oli aivan mahtava, ainakin verrattuna viimeisimpään Viron kokemukseen, eli viime marraskuun Tarton reissuun. Kreutzwald oli hotellin nimi. En ole ennen ollutkaan hotellissa, missä on pöytätietokone ja sen ilmainen käyttö!

Lauantaina kääpiöillä oli tuomarina Åke Cronander Ruotsista. Caran arvostelu oli hyvä, ja se aloitti näyttelyviikonlopun varsin mukavasti sijoittumalla PN-kehässä. Täytyy todeta, että Cara antoi kaikkensa kehässä, se todellakin Esiintyi, hieman jännitin että jäikö sunnuntaille lainkaan paukkuja jäljelle.

"Very nice ?, good head & expression, good neck & forechest, very good body & proportions, good topline, very good angulated, moves well."
AVK ERI 2 SA PN 4

Sunnuntaina tuomarina oli Cindy Pettersson, hänkin Ruotsista. Tämä tuomarihan laittoi Caran junnuna PN3 Outokummussa keväällä 2013, ja tuli kovasti kehumaan miten kaunis koira se on, mutta hieman liian kehittymätön. Toki, olihan se 15 kk ikäinen silloin. Hän oli niin miellyttävä tuomari, että päätin viedä koirani hänelle uudestaan näytille jos jossain hän olisi arvostelemassa. Taisin näin kirjoittaa blogitekstiinkin silloin. :) Noh, kyllähän se kannatti!

"Excellent type, size & proportions, good head and expression, ears set a little wide. Good bite, excellent forechest & front, good neck & shoulders, nice deep chest. Strong back, well angulated behind, nice parallel movement, exc. from side."
AVK ERI 1 SA PN 2 SERT

Jihuu!!! Tätä sertiä saatiin jännittää kyllä loppumetreille saakka. Virossahan junnut kisaavat omasta sertistään ja veteraanit omastaan, joten nuoret,avot ja valiot kisaavat tästä sertistä. Sama narttu, jonka Pettersson oli laittanut ROPiksi Outokummussa, oli myös näissä Viron näyttelyissä. Koira on CIB, mutta siltä puuttui Viron valiotitteli. Onneksi se sai sertinsä lauantaina, sillä se oli tänäänkin PN1, joten serti siirtyi meidän Caralle! Sertistä siis kilpailtiin avoimen luokan narttujen kesken. Kilpailuluokassa koirat juoksivat aakkosjärjestyksessä Cara ensimmäisenä. Parin kierroksen jälkeen tuomari viittoi minua pysähtymään, ja laittoi typätyn nartun meidän takaa juoksemaan ensimmäisenä. Tässä kohtaa olin jo varma, että sinne meni se serti. Siinä järjestyksessä juoksimme vielä kierroksen, ja sitten tuomari kuitenkin viittilöi meidät ensimmäiseksi! Aivan mahtavaa, juuri sen saimme mitä lähdimme hakemaankin!! PN-kehässä olin sitten jo niin onnesta soikeana, että hyvä kun tiesin mihin suuntaan lähteä koiraa juoksuttamaan. :)

Cara näyttää kieltä, serti saatiin!! :)

Matkaseuramme menestyi myös, joten reissu meni aivan nappiin! Hymy oli kieltämättä herkässä ja on edelleenkin :P Seuraavat kinkerit jo ensi viikonloppuna, lauantaina kotihallissa kisat (Cara starttaa luokkansa ensimmäisenä, kääk) ja sunnuntaina Joensuun Enossa ryhmänäyttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti