keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kotkan kisat ja Vuoden Koirat

Hyvillä mielin lähdimme kohti Kotkaa Caran neljänsiin virallisiin kisoihin. Ensimmäiset viralliset karkelonsahan se juoksi heti vuodenvaihteen jälkeen juuri siellä samaisessa hallissa, ja nappasi itselleen ensimmäisen nollan. Noh, jätetään jännitysmomentit sikseen ja paljastetaan että niin se teki nytkin.. :)

Tuomarina oli Anne Savioja. Radat eivät olleen mitenkään suoraviivaisia, ansaesteitä ja haastaviakin ohjauksia oli parissa kohtaa. Hyppyradalle Cara oikein tärisi innosta, mutta sillä oli niin oikea "agilitymoodi" päällä, että meillä oli todella HAUSKAA radalla! Se irtosi ja meni lujaa, kuitenkin kuunteli tarkasti ohjausta. Kepeille tultiin suorassa linjassa olevan hypyn kautta, mutta hypylle tultiin pussista takaakiertäen, eli U-muotoinen linja pussista kepeille. Ehdin näyttää koiralle hypyllä "takaa", mutta en aivan ollut valmis kepeille joten hieman säikähdin kun koira sinkosi eteenpäin niin että ehdin vain ajatella että "voi helvetti, sinne meni". Cara säntäsi kepeille, haki oikean välin ja pujotteli ne pikavauhtia! WAU, ajattelin. Loppukiemurat mentiin vielä koira kaksi estettä edellä täysiä ja NOLLA sieltä napsahti! :D Juuri tuollaisten ratojen takia tätä lajia harrastan. Se vaan meni just niin ku piti :) Nopeus oli 4,42 m/s ja rata oli siis hyvinkin kiemurainen, suoraan ei päästy posottamaan missään. Vauhtia siis todellakin oli! Sijoitus oli kolmas.

Aikataulut olivat kisoissa myöhässä, ja odottelua kertyi aika kauan. Itse olin jo kylmettynyt, ja koira epäilemättä myös. Toki lämmittelimme ennen rataa kuten normaalistikin mutta koirasta näki että sillä oli kylmä. Juuri ennen omaa vuoroamme joku kanssakilpailija käytti naksutinta koiralleen meidän vieressä. Carahan on yhdistänyt naksuttimeen elämänsä suurimman pelon, sen kun se säikähti herkkällä iällä kotihallissa putoavaa puomia joka kuulosti maahan osuessaan siltä kuin haulikko olisi laukaistu hallissa. Teimme silloin juuri keppejä ja kontakteja naksuttimella. Eipähän olla enää sen jälkeen naksutinta tarvittu.. Se pääsi pian asiasta yli, mutta naksutin jäi sille aivan kamalaksi asiaksi. Näin, kun koira hieman huolestui, mutta tsemppasin sitä. Lähdössä se ei jäänyt istumaan enkä saanut sitä pysymään paikallaan. Jo lähdössä jäin siis pahasti jälkeen, mutta silti sain sen ohjattua radan vaikeimman kohdan yli. Cara suoritti ihan normaalinoloisesti rataa, irtosi ja meni lujaa. Ennen keinua oli mutkaputki puomin alla, ja kun koira tuli putkesta ulos se tuijotti korvat ja pää pystyssä yleisöä. Sain huudeltua sen luokseni keinulle, Cara aloitti keinun mutta hyppäsi heti samantien pois. Sain sen uudestaan keinulle ja se suorittikin sen, vaikka siihen kului ainakin 15 sekuntia. Olen tyytyväinen, että vaikka se selvästi säikähti jotakin putkessa ollessaan, se silti suorittu keinun loppuun. Keinulta se jatkoi matkaansa taas täysin normaalisti ja vielä aika vaikean kohdan, renkaalta 90 astetta kepeille. Matka jatkui ja se suoritti normaalisti, ja loppusuoralla se juoksi puomin aloituksesta ohi. Korjasin, ja se suoritti sen oikein ja pääsimme maaliin. Eli agiradalla homma kaatui keinuun ja puomiin.

Yksi vaihtoehto voi olla myös mahdollinen keinuasiaan, Lempäälässä näin nimittäin Caran suorittavan keinun kolmella jalalla, kun se tuli sille niin lujaa että yksi takajalka roikkui ilmassa keinun vieressä. Ehkä jos se sitä säikähti? Sen jälkeen on kuitenkin ollut treenejä sekä 8.3. kisat joissa Cara suoritti kontaktit normaalisti. Kotkan keinu on samanlainen kuin kotihallissammekin. Uskon siis, että kyseessä on naksutin. Ehkä tämä kilpailija naksutteli taas kun Cara oli putkessa? En tiedä, outo juttu jokatapauksessa. Tärkeintä on, että Cara sai tilanteesta mukavan onnistumisen, eli vaikka sitä kovasti jännitti mennä keinua se kuitenkin sen teki kun kannustin sitä ihan rauhassa. Tässä taas yksi asia, mistä en aio paineita ottaa. :) Nuori koira!

Cara 2v 2kk
Tässä pikaisesti otettu kuva Carasta, hieman takaviistosta otettu mutta kyllä siitä koiran näkee :) Likka on kehittynyt ja kasvattanut muskeleita, harmi kun ne ei tästä kuvasta juuri erotu.


Zady & Cara

Eilen ja toissapäivänä kokoustettiin keväisissä merkeissä; Lappeenrannan Agility Urheilijat ry:n sekä Saimaan Snapit ry:n kevätkokouksissa palkittiin jälleen Vuoden Koira-kisoissa pärjänneitä koiria. Kuvassa likat poseeraavat palkintojensa ja kunniakirjojensa kanssa, Cara ei saanut episranking-sijoituksestaan tilpehööriä vaan lahjakortin, joten se halusi ottaa kuvaan mukaan kolmen edellisen viikonlopun palkintonsa; Viron sertin, Enon varasertin sekä Kotkan LUVA-radan 3. sijan palkintoruusukkeen.

LAU ry:
- Vuoden Agilitykoiratulokas 2013, 2. sija --> ZADY
- Vuoden 2013 episranking, minien (ja kaikkien muiden kokoluokkien) kolmas sija --> CARA

Saimaan Snapit ry:
- Vuoden Agilitytulokas 2013 --> ZADY
- Vuoden Agilitykoira 2013 --> ZADY
- Vuoden Näyttelykoira 2013, 5. sija --> CARA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti