tiistai 17. joulukuuta 2013

Vuosi lähestyy loppuaan

Vierähtipä tuo aika taas nopeasti, muutama päivä ja sitten on jo joulu. Caran kanssa käväisimme messarissa sunnuntaina  Voittaja-näyttelyssä, Caralle avoimesta luokasta tuloksena ERI 4 SA. Yritin taktikoida ilmoittamalla sen avoimeen luokkaan, koska esimerkiksi Jyväskylässä oli kolme avoimen luokan narttua ja pitkä liuta nuorten luokan narttuja. Muut olivat vain tainneet ajatella samoin :) Messarissa luvut olivat oikeastaan päinvastoin. Jyväskylä oli siis vihoviimeinen kerta Caralle nuorten luokassa, sillä se täyttää 2 vuotta tammikuun neljäntenä päivänä. Ensi vuonna tahkotaan avoimessa luokassa!

Voittaja 2013, tuomari Charlotte Orre, Ruotsi
"Miellyttävä kokonaisuus. Pää sopii vartaloon.  Hyvin kannetut korvat. Hyvänmuotoiset silmät. Riittävä kuonon pituus. Hyvä kaula. Hyvin kulm. etuosa. Hieman korostunut, kaunis ylälinja seistessä. Hieman matalalle kiinnittynyt häntä. Erinomainen eturinta. Hyvin kulm. takaosa. Liikkuu hyvin joka suunnasta katsottuna."
AVK ERI 4 SA

Cara tarpoo hangessa

Cara

Cara <3

Zady

Tytöt

Cara

En ollut tyytyväinen Caran suoritukseen sunnuntaina. Olin siksi hieman yllättynyt, että saimme luokassa sijoituksen ja vielä SA:n! Siihen olen toki erittäin tyytyväinen, että tuomari näki koiran laadun sen esiintymisestä (tai pikemminkin esiintymättömyydestä) huolimatta. Harjoittelimme yksi päivä seisottamista hieman eri tavalla, ja Cara näytti upealta. Virhe oli yrittää sitä kehässä.. Ja jostain syystä koira ei liikkunut kuten normaalisti, se lönkötteli vierelläni yläilmoihin tuijotellen ja pomppi välillä jalkaani vasten. Sillä ei ollut lainkaan "draivia" sunnuntaina, harmi! Se osaa nimittäin liikkua upeasti, liikkeet ovat yksi sen vahvuuksista. Ristiriitaiset tunteet; toisaalta olen hyvin tyytyväinen että koira sai kovassa seurassa luokkasijoituksen ja SA:n, toisaalta harmittaa kun se ei esiintynyt hyvin, ei lähellekään niin kuin normaalisti. Mutta tällaista tämä on, koirat eivät ole koneita ja niillä on hyviä ja huonoja päiviä. Nyt kun mietin, niin viimeeksi kun en ole ollut tyytyväinen Caran esiintymiseen taisi olla Kouvolassa 2012 pentuluokassa, kun se sai hepulin pöydällä. Se olikin ainut kerta kun se on koskaan niin käyttäytynyt. Eli tässäkin asiassa on positiivista se, että tähän mennessä yli kahdestakymmenestä näyttelystä vain kahdesti koira ei ole antanut parastaan. Ei valittamista siis!

Niin, ja Caran sisko Fiona oli paras narttu ja sai uuden tittelin VOITTAJA 2013! Mahtavaa, superonnittelut Sanna & Fiona!! :D

Cara 23 kk. Näin upeasti se seisoi harjoituksissa kotona, mutta ei sitten näyttelyssä.

Uudella puhdilla kohti ensi vuotta! Vuoden 2014 ensimmäinen näyttely meille tulee olemaan Joensuun ryhmänäyttely 1.2., ja seuraavan päivänä koirat pääsevät mummolaan hoitoon kun minä ja mieheni suuntaamme viettämään 10-vuotispäiväämme Thaimaan lämpöön. Ensi vuodesta minulla on jostain syystä todella hyvä fiilis. Tuntuu, että ensi vuonna koirat ylittävät itsensä, etenkin Cara. En tiedä mistä tämä tunne tulee, mutta odotan ensi vuotta innolla! Tästä vuodesta on kuitenkin paha pistää paremmaksi, alla listaa vuoden 2013 saavutuksista koiraelämässä.


- Cara Vuoden paras pentu 2012 (Saimaan Snapit ry)
- Zady Vuoden agilitykoira & Vuoden agilitytulokas 2012 (Saimaan Snapit ry)
- Zady Vuoden agilitytulokas 2012, 3. sija (Lappeenrannan Agility Urheilijat ry)
- Zady LAU:n episrankingissa minien sijoitus 3., pisteet se teki 1-luokkalaisena eli varsin mainio sijoitus kun kaikki tasoluokat kilpailivat toisiaan vastaan!
- Zady nousi vuoden 2013 aikana agilityssa 1-luokasta 3-luokkaan, eli tänä vuonna saimme elämäni ensimmäiset agilitysertit, ja vielä kaksin kappalein!
- Cara sai ensimmäisen sertinsä toukokuussa, ja se oli samalla myös tämän talouden ensimmäinen näyttelyserti koskaan! Cara sai myös ensimmäisen varasertin kesällä.
- Cara tutkittiin terveeksi silmiltään ja polviltaan
- Cara aloitti agilityn epäviralliset kisat mölliluokassa huhtikuussa, ja on osoittautunut erinomaiseksi harrastuskoiraksi. Tätä kirjoitettaessa se on LAU:n minien episrankingissa sijalla 3 (möllikoira!!), ja vielä on yhdet kisat aikaa parantaa sijoitusta.
- Caran kanssa kävimme ensimmäistä kertaa ulkomailla näyttelyssä marraskuussa (Tartto int x2)


Vaikka vuosi alkoi erittäin epäsuotuisissa merkeissä, niin kyllä tämä on ollut koiraharrastushistoriani paras vuosi tähän mennessä, ylivoimaisesti. Minulla on mahtavat koirat, joiden kanssa on todellinen ilo harrastaa ja reissata pitkin maailmaa. Toivotamme teille kaikille rauhallista ja mukavaa joulunaikaa, sekä erittäin onnekasta vuotta 2014! Tapaamme jälleen koiramaisissa merkeissä ensi vuonna :)


1 kommentti: