lauantai 28. joulukuuta 2013

Kinkunsulatusepikset

Tapaninpäivänä sain sulattaa joulukinkkua ihan toden teolla, juoksin molemmilla koirilla kaksi rataa, ja viimeiseltä radalta juoksin suoraan autoon että ehdin töihin. Kisat menivät varsin nappiin, ja tein videokoosteen suorituksista.

Caran möllirata meni todella hyvin, se oli aivan nappisuoritus. Koira odotti kauniisti lähdössä, meni tasaista lujaa vauhtiaan ja kuunteli tarkasti. Radalla oli myös paljon putkia, joita Cara rakastaa! :) Ainut mitä korjaisin olisi A:n jälkeinen hyppy, olisin voinut kertoa koiralle aikaisemmin mihin ollaan menossa ja käännöksestä olisi tullut siistimpi. Tulos -16,74 ja voitto kotiin :)

Sitten juoksimme Caran kanssa 1-luokan radan. Rata alkoi hienosti, Cara suoritti kepit virheittä vaikka se tuli niille kovaa vauhtia kahden hypyn takaa. Puomia edeltävälle hypylle olisi kannattanut tehdä jaakotus mutta pelasin varman päälle, koiran kääntyminen ei siksi ollut kovin sulavaa. Puomikontaktiin olen oikein tyytyväinen, olemme harjoitelleet oman tyylisiämme juoksukontakteja, voin joskus tehdä oman postauksen niistä jos jotakuta kiinnostaa kokeilla :). Puomin jälkeen en kertonut koiralle tarpeeksi ajoissa minne ollaan menossa joten se suuntasi ensin kohti putkea, tuli hyvin käskylle takaisin mutta ei ihan ollut menossa mukana joten juoksi putkea edeltävän hypyn ohi, ehdin kuitenkin kääntämään sen heti takaisin hypylle. Sen jälkeen se pääsi putkiin, ja kaasu hirtti kiinni. Koiran nimeä olisi voinut hihkua ennen viimeistä putkea, nyt koira kävi ekstralenkin. Samoin toiseksi viimeinen hyppy olisi ollut järkevämpää ohjata toiselta puolelta, nyt tein hätäkorjauksen että sain koiran hypylle. Kaikenkaikkiaan HYVÄ CARA, kesti hanskassa koko radan! Tulos 5, sijoitus 2.! :)

Ilmoitin Zadyn myös 1-lk radalle, koska en ollut varma ehdinkö juosta sen kanssa 2-3lk rataa. Se osallistui kilpailun ulkopuolisena, eikä siis sijoittunut/saanut palkintoja. Suoritus oli perusvarmaa Zadya, rauhallisen varmasti puhtaasti läpi. Koska ehdin tekemään persjätön kahden viimeisen putken väliin, loppuradan ohjaus oli paljon sujuvampi kuin Caran kanssa.

Ehdin juuri ja juuri osallistua 2-3lk radalle, ja pienen hätäisyyden johdosta en saattanut Zadya tarpeeksi pitkälle takaakierrolle puomin jälkeen, joten siitä kielto. Tuloksena 5, sijoitusta en tiedä. Zady suoritti perusvarmasti, teki kaiken minkä pyysinkin niin kuin aina :)


Ilmoitin Caran elämänsä ensimmäisiin virallisiin agilitykisoihin Kotkaan 5.1., kääk! Kisakirja on vielä hommaamatta. Mittauksessa tuskin tulee yllätyksiä joten jätän sen kisa-aamuun :).

Hyvää uutta vuotta kaikille, pitäkää koirat sisällä omassa rauhassaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti