tiistai 19. marraskuuta 2013

Jyväskylä KV

Jyväskylän reissu takana päin, olihan taas hauskaa!

Tuomarina kroatialainen Tino Pehar. Aivan ihana tuomari! Pentukoiria ja muita arkoja koiria käsitteli todella kauniisti ja koiran ehdoilla, pusutteli ja lullutteli koiria. Tuomaroi harkiten ja huolella, ei todellakaan hutaisten sijoittanut yhtään koiraa vaan katsoi ja punnitsi, liikutti paljon. Tuntui, että sai rahoilleen vastinetta!

Caran arvostelu:
"22 months. Short body. Typical head, excellent profile. Low set in ears. Strong neck, excellent topline. Correct tail set. Good angulation. Good movement for age."
NUK ERI4 SA

Luokassa oli 9 narttua, joten olen oikein tyytyväinen Caran tulokseen! Se käyttäytyi hienosti. Caran tuleva sulho Pentti voitti luokkansa ja oli PU4, ja Pentin isä Taisto oli PU1 ja ROP! Lisäksi paikalla oli Caran pentueesta kaksi siskoa, sekä niiden vanhemmat Alma ja Maxim. Saimme ihanan yhteiskuvan, kiitos kaikille osallisille! Päivästä jäi niin hyvä mieli! Lueskelin tuosta Pitsin omistajan blogista, miten mukavasti koiraharrastus lähentää. Se sai minut ajattelemaan; olen nyt aivan eri tilanteessa Caran kanssa kuin mitä Zadyn kanssa aikoinaan.Kuvissa vasemmalta oikealle: Siskot ADB Karma, ADB Keelia, ADB Katinka sekä vanhemmat ADB Candida ja Semper Ante Kind of Magic


Otin Zadyn suht tuntemattomalta kasvattajalta toiselta puolen Suomea, enkä tiennyt mihin sen sisarukset menivät, niitäkin oli yhteensä kuusi kuten Carankin pentueessa. Yhden ainoan kerran koko Zadyn eliniän aikana olen kuullut sen sisaruksista, se oli jossain näyttelyssä muutama vuosi sitten kehän laidalla (olisiko ollut Lahti KV) kun joku tuli kysymään että onko tämä koira sukua hänen kaverin koiralleen, ja selvisi että ovat siskoja samasta pentueesta. Harmittaa, kun en pyytänyt sähköpostiosoitetta tai jotain että olisin voinut ottaa tähän sisaruksen omistajaan yhteyttä. Koira täyttää 8 vuotta ensi kesänä, enkä edelleenkään tiedä yhtään mitään sen sisaruksista, en ole koskaan nähnyt niistä edes kuvia. Zadyn veljeä pidin 10 sekuntia sylissäni silloin kun olin pentua hakemassa, kunnes kasvattaja huomasi että oli ojentanut minulle uroksen nartun sijaan. Zadyn vanhempia en ole koskaan nähnyt, vain parista vanhasta kuvasta. Zadyn kasvattajakaan ei ole koskaan kysellyt kuulumisia, laitoin hänelle niitä sähköpostitse alkuun mutta sekin hiipui kun vastauksia ei tullut. Jos joku tätä lukiessaan tietää tai tuntee jonkun Zadyn pentueesta, laita s-postia :).

Kun otin Caran, en tuntenut sen kasvattajaa enkä muitakaan AD-koirien omistajia lainkaan, olin siis täysin uusi ulkopuolinen kasvatinomistaja. Pennun ostaessani sain listan pentueen uusista omistajista, joten tiesin mihin pennut menivät. Aloimme pitämään yhteyttä Caran sisarusten omistajien kesken, ja tutustuin myös Caran isän omistajaan. Näyttelyiden myötä tutustuin muihin kasvatinomistajiin ja Caran kasvattajaan, ja toki myös pentuesisarusten omistajiin. Ainut sisarus kenen kasvusta ja kehityksestä en tiedä paljoakaan on Venäjälle matkannut uros Karat, mutta siitäkin olen nähnyt kuvia. Tällä hetkellä koen saaneeni liudan uusia ystäviä Caran kautta, eikä pelkästään sen sisarusten omistajista vaan myös muista AD-koirien omistajista. Kasvattajapäivillä tänä syksynä en tuntenut itseäni lainkaan ulkopuoliseksi vaikka kaikki ihmiset siellä olin vasta vuonna 2012 oppinut tuntemaan Caran ja koiranäyttelyiden kautta. Caran kasvattajaa ja isän omistajaa kiinnostaa koiran kuulumiset, ja jos jokin vaivaa mieltäni voin avoimesti puhua ja pyytää apua uusilta ystäviltäni.

Tämä kannustaa minua toimimaan omien kasvattieni kanssa eri tavalla kuin mitä Zadyn kanssa sain pennunottajana kokea. Tämän takia olen myös avoimesti kertonut kysyjille kokemuksistani Zadyn kanssa. Olen äärimmäisen kiitollinen, että sain kyseiseltä kasvattajalta elämäni koiran, onnella oli kyllä näppinsä pelissä. Olisin vain halunnut jakaa iloani ja kokemuksiani hänen ja muiden kasvatinomistajien kesken, siihen en saanut mahdollisuutta. Onneksi Caran kanssa kaikki on toisin. :)

Kiitos teille kaikille uusille ystäville. <3

2 kommenttia:

 1. Hei! Tiedän pari kääkkää jotka ovat samalta kasvattajalta Zadyn kanssa, mutta ne ovat hiukan nuorempia...

  Kauniita koiria sinulla! Itsekin olen kiinnostunut agilitystä ja näyttelyistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Okei, kiitos tiedosta :) Tuolla kotisivuilla on miun sähköpostiosoite, jos haluavat ottaa yhteyttä ja jakaa kokemuksia. Tosin yllä on minun kaikki kokemukset, kun se yhteydenpito oli aika yksipuolista.. :)

   Cara ja Zady kiittävät kehuista! :) Ja suosittelevat agilitya lämpimästi, ei muuta kuin alkeiskurssihakemusta vetämään!

   (kävin kurkkaamassa blogisi ja ollaan taidettu pyöriä samoissa mätsäreissä kun olit tutun näköinen ja koira myös) :)

   Poista