perjantai 18. lokakuuta 2013

Lokakuun epikset

Tämän kuun epistuomari oli ollut turhan innokas ratojen suunnittelussa, möllirata oli 3-luokan tasoinen. Kilp. rata oli samaa tasoa myöskin, ehkä jopa astetta helpompi kuin möllirata. Radat olivat ihan suoritettavissa, mutta möllikoiralle liian vaikeat kisaratana. Ehkä jonain treeniratana nämä olisivat olleet hyvät Caralle, olisi voinut ottaa pätkissä.

Caran kanssa aloitimme mölliradalla. En tiedä mikä vimma siihen iski, mutta kun se säntäsi A:n sijasta putkeen (olin väärällä puolella ohjaamassa ja suorastaan työnsin sen sinne), niin ilo pääsi irti ja Cara juoksi hallia ympäri pari kertaa hurjaa vauhtia. Siitä sitten jatkettiin rataa muina miehinä, se sai vielä yhden vimman ja sen jälkeen päästiin maaliin, tosin yhden extrahypyn kautta :) Ei voinut muuta kuin nauraa, niin hassu se oli! Tuloksena 35 ja 7. sija.

Caran möllirata


Sen jälkeen päästiin kilpailevien radalle. Törkeä varastamislähtö Caralta, mutta ehdin hyvin mukaan siihen. Tässä homma levisi heti puomin jälkeen, koira irtosi hienosti mutta putkeen vaikka piti mennä hyppy takaakiertona. Sitten kun sain sen hypylle, niin unohdin jo itse miten päin piti olla ja kompastellen pääsimme keinulle. Putkesta piti mennä A:lle, Cara sinkosi sen sijaan putkeen ja hypylle, ja sieltä A:lle :D. Kepeiltä aloitusvirhe kuten aina radalla, koira ei ole vielä oppinut kovasta vauhdista kepeille tuloa. Hyvällä tahdilla se sitten pujotteli kuitenkin. Keppien jälkeen todella jyrkkä vienti takaakierrolle, en vienyt tarpeeksi pitkälle joten koira hyppäsi sen hypyn väärinpäin. Olen Caran suorituksiin ihan tyytyväinen, pitää muistaa että se on edelleen nuori koira, ja tämä muistutti taas miksi en ilmoittanut sitä viikonlopun tai ensiviikonlopun kotikisoihin :). Kepit pitää saada ensin suoritusvarmoiksi, ja koira enemmän hallintaan. Näillä radoilla sillä oli mielestäni vauhti ihan kohdillaan radan vaikeuteen ja koiran taitotasoon nähden, ja mielummin yritän suunnata tuota vauhtia ja innokkuutta esteille, kuin että joutuisin houkuttelemaan ja vauhdittamaan koiraa (kuten Zadyn kanssa alkuun). Uusia kisoja kohti :)

Caran kilp. rata

Sitten oli Zadyn vuoro, se juoksi tänään vain kilp. radan. Vauhti sillä oli taas ihan hyvä, niistoja emme ole harjoitelleet joten keinun jälkeinen hyppy oli hyvin epäsiisti linjoiltaan, kuten Carallakin. Radan ainoan virheen teimme A:n jälkeisellä hypyllä, takaakierrolle piti lähettää mutta hukkasin koiran jostain syystä selän taakse ja se hyppäsi hypyn väärään suuntaan - aivan oma virheeni siis!


Zadyn kilp. rata


Zady kulki tänään tunnollisesti ja hyvällä innolla, kiva päästä sen kanssa kotikisoihin sunnuntaina, ja uudestaan taas ensi viikon lauantaina. :) ELLEI se aloita juoksuja.. Olen niitä kovasti tässä odotellut, mutta eilen laskin että juoksujen väli on ollut viimeiset kaksi kertaa tasan 7kk 10 pvää, niin seuraavat olisivat silloin marraskuun puolessa välissä. Toivotaan että koirat pidättelisivät hiukan, että pääsisin niiden kanssa Jenna Caloanderin koulutukseen 9.11.! Olen Jennan opissa käynyt kerran viime vai toissa vuonna, ja on kyllä ollut ehdottomasti ja ylivoimaisesti paras koulutus tähän mennessä. Voi, kun pääsisin nytkin!

Kisakuulumisia sitten viikonloppuna. Ja jottei Caralla olisi tylsää, se suuntaa Lahden KV näyttelyyn ensi viikon sunnuntaina. Lomalla on kyllä kivaa :) (viikko vielä jäljellä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti