keskiviikko 25. syyskuuta 2013

AD-päivät

Juuri kun ehdin edellisessä päivityksessä ihmetellä Caran vetämättömyyttä, se palasi jälleen normaaliksi. Sitä seuraavalla treenikerralla se meni vielä paremmin. Ja eilen treeneissä, se meni paremmin kuin koskaan, itseasiassa paremmin kuin Zadykaan on koskaan mennyt, jos koiria voi sillä tavalla keskenään verrata. En ole ennen päässyt lähettämään koiraa takaakierrolle kahden hypyn välistä viiden metrin päästä niin että se onnistuisi, ja Cara teki sen ekalla oikein! Putki-puomi erottelu eli käsi ylös tai käsi osoittaa alas on mennyt perille myös hyvin, se valitsee oikein vaikka putken ja puomin päät olisivat aivan vierekkäin. Ja eiliset kepit olivat sen parhaat tähän mennessä; jyrkkä suljetun kulman lähetys, koira haki aloituksen itsenäisesti ja teki kepit loppuun asti oikein ja millä vauhdilla!! Minä kun luulin että Zady oli saatu suht nopeaksi kepeillä.. Radalla oli myös keinu, sen kanssa ei minkäänlaisia ongelmia. Sillä taisi olla jokin ohimenevä lihasjumi. Tai muuten vain joku narttujen ohimenevä ketutustila, oli mikä oli niin nyt ollaan taas kovat piipussa radalla. Eilisen kaltaisten treenien takia harrastan tätä lajia, onnistumisen tunne on aivan mahtava ja kestää pitkään :)

Viime viikonloppuna olin koirien kanssa Sysmässä, A'Dreams-kennelpäivillä. Oli kyllä niin hauskaa, voi että :) Lauantaina aloitimme islanninhevosvaelluksella läheisellä tallilla, ratsastusretki kesti 2h mutta tämä lihasjumi ei varmaan ikinä lopu, hyvä että autolla pystyi ajamaan. Kävelen kuin ankka. Viime ratsastuskerrasta on vierähtänyt jo aikaa! Vaelluksen loppupuolella iski kaatosade, joka kesti noin puolisen tuntia ja kasteli aivan alusvaatteita myöten, mutta se ei mukavaa retkeä pilannut. Leirintäalueella päästiin sitten olympialaisia kisailemaan, sitten saunaan ja iltajuhla jatkui yöhön asti. Caran kasvattaja palkitsi viime vuonna aktiivisia kasvatinomistajia isolla pokaalipalkinnolla, ja minäkin sain omani, oli todella kiva yllätys! Sunnuntaina kisailtiin  koirien kanssa match show:ssa ja totossa eli juoksukilpailussa. Zady ei juoksukisassa palkinnoille yltänyt mutta kärkisijoille pääsi, match showssa oli nartuille ja uroksille kaksi luokkaa, alle 1-vuotiaat ja yli 1-vuotiaat. Cara oli yli 1-vuotiaiden sarjassa toinen, siskonsa Fiona kolmas. :)

Ensi viikolla onkin sitten pääerikoisnäyttely, tuomarina Marianne Holm, joka ei Carasta pentuna juuri tykännyt. Saa nähdä mitä nyt on mieltä. En itse pääse ristiäisten takia osallistumaan, mutta laitan koiran kaverin matkassa näyttelyyn, joko kasvattajansa tai isänsä omistajan esitettäväksi. Jos en olisi ehtinyt maksaa näyttelyä ennen kuin ristiäispäivä selvisi en olisi sitä sinne ilmoittanutkaan, mutta menkööt nyt kun kerran on jo maksettukin ja kyytikin koiralle on.
Seuraavat epäviralliset agilitykisat ovat 17.10., toivotaan että Caralla säilyy huippuvire sinne asti! Zady ehtii käydä Kouvolassa kisailemassa ensimmäisissä 3-luokan kisoissaan ennen sitä, 12.10., toivottavasti sillä vire on enemmän kohdallaan kuin eilen. Se ei raukkaparka muistanut miltä puolelta kepit alkavat.. :)

Loppuun vielä kuvia AD-päiviltä, kuvat P. Koivurova ellei toisin mainita.

Zady juoksee kilpaa

Zady juoksee kilpaa

Cara mätsärissä PN2 :)
Zady juoksukisassa, kuva R. Kankkunen
Cara pönöttää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti