keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mökkeilyä

Vihdoin koitti parin päivän vapaat ja pääsimme ensimmäistä kertaa tänä kesänä meidän perheen kesken mökille. Jotta ei aivan akkavalta olisi niin haimme mukaan mieheni siskon kääpiöpinseriuros Ticon. Koirat juoksivat kuin hullut saarta ympäri, hauskaa näytti olevan! Zady kävi uimassakin ja kaikki koirat saunoivat kanssamme.

Muuten niin mukavan reissun uhkasi pilata tapaturma - illalla saunan jälkeen huomasin että Tico ontuu toista takajalkaansa. Jalka oli turvonnut ja selvästi kipeä. Tarkemman tutkistelun myötä onnekseni huomasin ettei se ollut murtunut. Sitä oli pistänyt ampiainen, ja annoin sille puolikkaan "kyytabletin". Turvotus ja kipu hävisi illan mittaan.

Sanotaan että kyytabletin antamisesta koiralle ampiaisen piston yhteydessä ei ole hyötyä ellei pisto ole osunut koiran pään tai hengitysteiden alueelle. Toisaalta ei siitä haittaakaan ole, ainakaan yleensä kortisoni kerta-annoksena ei aiheuta sivuvaikutuksia koirille. Se laskee hyvin turvotusta ja lievittää kutinaa. "Kyypakkauksen" annostus koiralle: 10mg/kg. Kääpiöpinserille siis puolikas tabletti, isolle koiralle kaikki 3 tablettia. Käärmeenpureman yhteydessä kortisonista ei ole mitään hyötyä, mutta ei haittaakaan.

Alla vielä kuvia reissulta, ja myös Carasta kännykällä otettu poseerauskuva :) Alkaa pikkuinen olla jo melkein iso tyttö!

Tico katsoo kun Cara revittelee
Vasemmalta: Cara, Zady, Tico
Zady ja Cara
Letkajenkka
Cara: Slurps! Zady: Aiettämitäettä?
Tico 7 v.
Cara 6½ kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti