tiistai 8. toukokuuta 2012

Koirat kunnossa

Zadyn (ja Caran) taudit ovat ohi. Nyt pitää koputtaa puuta... Caran tauti oli todella outo, sillä se ei juurikaan yskinyt, oksensi vain yhden päivän ja se oli siinä. Varmaan syönyt ulkonta jotain sopimatonta tai jopa myrkyllistä, sitä ei koskaan tiedä mitä koiravihaajat kylvevät pitkin lenkkipolkuja. Molemmat koirat ovat nyt kuitenkin täysin kunnossa, nyt vielä oleillaan karanteenissa kaksi viikkoa ennen kuin palataan muiden koirien luo.

Asun laitakaupungilla, ja meidän on aivan mahdotonta välttää yleisiä lenkkipolkuja tai alueita joilla koiria liikkuu. Sehän se tehokkainta karanteenia olisi, jos pystyisi linnoittautumaan muutamaksi viikoksi alueelle, jolla ei liiku yhden ainutta vierasta koiraa. Tällainen paikka olisi esimerkiksi koti maaseudulla. Valitettavasti asumme toistaiseksi kerrostalossa, ja taloyhtiössämme on n. 10-20 koiraa, puhumattakaan naapuritaloista ja muista koirista jotka lenkkeilevät talojemme vieressä. Tämän takia karanteenimme ei ole ollut paras mahdollinen, mutta olen pitänyt huolen etteivät koiramme pääse lähelle muita koiria, enkä minä koskisi muihin koiriin ilman käsipesua/desiä ennen ja jälkeen.

Virtaa alkaa tytöillä olla jo aika paljon. Zady rauhallisena sessenä ei pura sitä sisätiloissa mitenkään, nauttii vaan kun saa maata ja löhötä oikein luvan kanssa, mutta Caralla alkaa jo kiehua yli. Talomme sijaitsee "mäen" päällä, ja talon takana kulkee suorassa linjassa piiitkä polku. Lasken koirat lähes aina siinä vapaiksi, koska näkee heti onko ketään tulossa vastaan, ja toisella puolella polkua on jyrkkä ylämäki, ja toisella puolen umpimetsää. Siinä ne saavat purkaa energiaansa päivittäin. Kyllä ne nauttivat kun saavat juosta! Kävelytin ne tässä yhtenä päivänä hiekkarannalle ja laskin irti niin mitäs kävikään, mummokoirallakin napsahti!

 
Video kannattaa katsoa pienenä, menee todella huonolaatuiseksi jos katsoo koko ruudulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti