tiistai 15. toukokuuta 2012

Cara vaan kasvaa

Tänään huomasin Caran alaetuhampaiden heiluvan! Voi ei, se siis kasvaa... Pennut ovat niin ihania! Toisaalta, en malta odottaa täyttä sisäsiisteyttä...
4,5 kk hymy <3
Ikää neidillä on nyt vajaa 4,5 kuukautta. Varmasti kutittaa kun hampaat heiluvat, niin innolla se nakertaa luita. Onneksi se on kova syömään luita, niin huonekalut ovat säästyneet naskalihampailta. Se ei oikeastaan ole tähän mennessä tuhonnut mitään muuta kuin lelukorin nurkat. Olin juuri ostanut uuden, hienon lelukorin koirille ja ehtiköhän se päivän ajan olla koskematon ennen kuin nurkat alkoivat repsottaa. Se oli jokin ohimenevä mielenhäiriö, sillä sen jälkeen sitä ei ole kori kiinnostanut. Niistän nenäni aina iltaisin ja unohdan nenäliinat yöpöydälle, yleensä löydän ne seuraavana päivänä töistä/koulusta kotiin tullessani eteisestä, uudelleen käytettynä tietenkin. Lattialla olevia sanomalehtiä se ei vielä ole hoksannut silputa (onneksi), mitä nyt on parin kerran kulmia maistellut. Kenkiin se ei ole koskenut. Ai niin, sängyn päiväpeiton reunaa se nakersi silloin kun koirien peti oli vielä aivan sängyn jalkopäässä kiinni ja peiton reuna houkuttelevasti lähellä. Sekin loppui kun siirsin pedin kauemmas.

Hampaat saavat nyt rauhassa vaihtua. Poski- ja etuhampaat vaihtuvat yleensä helposti, kulmahampaita täytyy tarkkailla. Ne saattavat jäädä vielä paikoilleen pysyvien hampaiden puhjettua. Liian pitkään paikalleen jätetty maitohammas saattaa aiheuttaa pysyvän hampaan asentovirheen.

Sisäsiisteys on aika hyvällä mallilla. Yöllä se ei enää pissi, jos sen on käyttänyt juuri ennen nukkumaanmenoa ulkona. Aamulla se malttaa jo hieman pidättää ennen kuin pääsee ulos. Jos se pissii sisälle, niin 98 % kerroista se osuu sanomalehdelle. Alkuun ulkoilu oli niin jännittävää ja uutta, ettei se malttanut tai uskaltanut tehdä tarpeita lenkeillä. Nyt se useimmiten tekee hienosti tarpeet sekä aamu- että iltalenkillä. Nyt kun olen huomannut sen osaavan pyytää oma-aloitteisesti ulos hädän yllättäessä, niin olen alkanut korjata sitä sen pissiessä sisälle. En torumalla, vaan "Ulos pissille"-komennolla ja nostan sen jos kerkeän ulos. Aikaisemmin olin tyytyväinen siihen että se osui sanomalehdelle, ja olin kuin en huomaisikaan jos se kyykistyi pisulle. Ja huuurjat, ylitsevuotavat kehut kun se tekee ulos. Pikkuhiljaa, ei tässä mikään hengenhätä ole saada sitä sisäsiistiksi kun se osuu sanomalehdelle niin hyvin. Pyrin tässä asiassa välttämään torumista. Hienosti on tähän asti toiminut, jos tulee tarpeet sisälle niin se johtuu siitä etten ole huomannut tai ehtinyt laskea sitä ulos sen jälkeen kun se on pyytänyt sitä laittamalla etutassut takaovea vasten.

Korvateippejä korjailin muutama päivä sitten sen verran, että laitoin pumpulipuikot korvan sisäpinnalle oikaisemaan oikean korvan taitoksen, ja ohuemmat teipit korvien ympäri. Puikot eivät häiritse sitä lainkaan. Varovaisesti toivon, että hampaiden vaihduttua korvat pysyisivät jo pystyssä. :) Tuuletuspäivinä ne ovat pysyneet hyvin, mutta välillä lurpahtavat. Ja sitten taas nousevat. Mielialaropelit!

Cara on hienosti sopeutunut elämään meillä, ja Zady on sen ylin ystävä. Vieraita koiria se edelleen arkailee, ei uskalla mennä leikkimään tai kovin lähelle vaikka niin paljon kiinnostaisi. Tutut koirat taas ovat kivoja. Vieraita ihmisiä se uskaltaa lähestyä aina vaan reippaammin. Huhtikuun mätsärissä koiria oli niin paljon että se kai siedättyi eikä kiinnittänyt niihin mitään huomiota, haisteli vain pienen matkan päästä jos pysähdyttiin tutustumaan. Lenkillä taas jos tulee yksittäinen vieras koira vastaan niin sille pitää ehkä jopa haukkua. Tätä olemme nyt kitkeneet pois namien avulla, ja ohitus sujuu nyt hiljaa vaikkakin kovasti kiinnostaa että kuka siinä oikein kulkee. Pikkupentuna se ei sietänyt olla kenenkään vieraan sylissä, mutta nyt se malttaa olla aivan rauhallisena ja saattaapa jopa nuolaista nenän päätä. Tutut ystävät joita se on nähnyt aina ovat nyt jo tosi kivoja, niiden syliin voi jopa oma-aloitteisesti loikata.

Taitoa Tassuihin -koirakoulu järjestää ilmaisen "koepentukurssin" täällä lähellä. Kolme ilmaista kertaa, vaatimuksena antaa kirjallinen palaute joka kerran jälkeen. Mikäs siinä! Hieno tilaisuus jatkaa sosiaalistamista, mikä niin pahasti jäi tauolle tämän kennelyskän takia. Koirat ovat muuten edelleen kunnossa, karanteeni loppuu tämän viikon lopussa. Harmillisesti Saimaan Snapien (snautseri-pinserirotujen) järjestämä match show on torstaina, eli vielä meidän karanteenimme viimeisinä päivinä. En kuitenkaan halua tartuttaa tuota viheliäistä tautia muihin, noudatamme tässä asiassa Kennelliiton ohjeistusta eli täyttä kahta viikkoa.

Loppuun vielä kauneusunikuva.
Tein hienon löydön Facebookin kirppikseltä - kaksi Hurtan nahkapantaa loistokunnossa 5 €/kpl! Kaupasta uutena n. 40 €/kpl. Pannat ovat täysin ehjät ja vielä juuri meidän koirien kokoiset. Säätövaraa on ehkä pari reikää liikaa mutta eihän se haittaa. Olen etsinyt Caralle myös Y-valjaita, olisivat paljon mukavemmat päällä kuin panta. Zadylla on Jyryltä tilatut valjaat, joihin olen oikein tyytyväinen. Cara kuitenkin kasvaa vielä niin etsin lähinnä käytettyjä, niin ei tule kovin kalliiksi. TopCanisin Baby-valjaissa olisi säätömahdollisuutta, mutta taitavat olla jo liian pienet tai ainakin liian ohuet "narut". Etsin seuraavanlaisia, pentuajalle olisi ylempi parempi mutta aikuisiälle sitten perus Y-valjaat.
Puppia-valjaat, Dog Gallery
Hurtta-valjaat
Uudet pannat, yht. 10 € :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti